BARISTA

Koffie is een ritueel, een kleine verwennerij in de morgen, “brandstof”, een pauze, een babbeltje, een pleziertje. Wij maken koffie beter, we maken uw dag beter. We drinken koffie om energie op te doen tijdens werk of studie, om even bij te tanken of om een passende maaltijd af te sluiten. Jaarlijks verbruiken we in België ongeveer 60 miljoen kilo koffie.

Is koffie voor jou meer dan enkel je redder in nood om de ochtend door te komen? Ben je kritisch bezig met wat echt goede koffie is en ontdek je graag nieuwe smaakvarianten? Espresso, cappuccino, latte, lungo, … Koffie is hot, waardoor de nood aan professionals die weten wat echt goede koffie is én hoe je die moet maken ook steeds groter wordt.

Een barista is een vakman of -vrouw die zich toelegt op het bereiden van espresso en aanverwante dranken als cappuccino. De barista is als de kok in de keuken; hij/zij weet daarnaast vrijwel alles van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de espresso. Veelal worden ook Latte arttechnieken beheerst.